Sunday, January 9, 2011

Kui mahlapakki loksutad, kontrolli, et kork ikka peal on

Õues on hall. Ja pruun. Ja hall.
Plusskraadid on lume peaaegu olematuks muutnud. Tegelikult on +4-kraadine ilm päris mõnus ja pehme, varbad ei külmeta ja julgeb ka külmakahjustuse kartuseta kindad käest võtta.

Aastavahetus tuli kärarikkalt. Olime kesklinnas, Marszalkowska tänaval. Kontserdi kohale lähenedes selgus, et kontserdialale šampapudeliga sisse ei pääse. Kuna Roxette'i esinemine oli selleks ajaks juba lõpupool ka, siis väga ei morjendanud. Tegime hoopis väikse jalutuskäigu vanalinna poole (kus liikus üllatavalt vähe inimesi)
























Sel M-tähelisel tänaval oli ikka üsna palju rahvast. Suur jupp tänavat oli kinni pandud ja rahvas liikus ja kiljus ja paugutas sel. Kesköö paiku läks minu jaoks natuke liiga lärmakaks (et mitte öelda hirmutavaks) - ilutulestikku lendas taevasse (ja osaliselt rahva sekka) iga kandi pealt, eriti võimsad paugukad tegid häält nagu väiksed pommid, inimesed kaklesid, mõnedel seltsimeestel olid näod verised, kiirabiauto sõitis edas-tagasi... Pidu missugune!!! No mai tea - ma oleks parema meelega Nõmme suusahüppetorni juurest Tallinna tulevärki kaenud või kuskil metsasügavuses puulatvades keerutavat tuult kuulanud.






















Uue aasta teisel päeval käisime Koperniku Teaduskeskuses (
www.kopernik.org.pl/en). Selline AHHAA-tüüpi asutis. Kuna koht on avatud olnud ainult kaks-kolm kuud, oli juba pool tundi peale avamist korralik piletijärjekord. Seisime 2 tundi. Meist tagapool olevad inimesed said vist 3 või rohkem tunde oodata.
Aga ootamine oli vaeva väärt - veetsime keskuses 5 tundi. Minu lemmikuteks oli optiliste illusioonide osa (eriti kiiksuga kaldes tuba, kus läks süda pahaks :) ehk nn Vertigo-efekt), riistapuu, mis demonstreeris heli ja vee omavahelisi seoseid ning riistapuu, kus magnetväljaga manipuleerides hakkas õlilaadne vedelik imeasju tegema.















Tõnuga ümbruskonnas jalutades käisime uudistamas ka üht parki, kus on kunstlik suusamägi. Üsna kõrge oli teine ja lumelaudureid ja slalomiste täis. Vaatasin neid inimesi mäest alla liuglemas ja tundus, et ei olegi väga keeruline see mäesuusatamine. Aga niipalju, kui ma ennast tunnen - sellise mäe/künka tipust peaks mind alla tõukama, sest vabatahtlikult ma alla ei sõidaks :)

Üks tähelepanek, mida toidukaubanduses tegime - õlu on siin peaasjalikult 5,2% või rohkem. Õllesõbrad siin :):)

Palusin Tõnul siiatulles hunniku filme kaasa võtta (filmiteemalise silmaringiteatmiku tulem). Seni olen vaadanud Rocky't (I, II, IV ja Balboa), The Pink Panther'it, Blazing Saddles'it ja Requiem for A Dream'i. Mul oli esiti Rocky suhtes eelarvamus, aga I ja II osa olid päris nauditavad, y'know...
Täna õhtul võtan vist Casablanca ette.

Eile tegin väikse ostlemistuuri. Mis nägi välja selline, et astusin kaubanduskeskusesse, marssisin otsejoones H&M'i ning ostsin sealt vajaliku. Ülejäänud 2 tundi tegin nö.window-shoppingut. Mis teha, H&M'i valik meeldib ja istub mulle.
Aga see sai selgeks, et Varssavis tuleb ostlemas käia kas hommikul 10-11 vahel või siis õhtul ~1,5tundi enne sulgemist. Vahepeal on liiga palju rahvast.

5 nädalat Varssavis on möödunud kiiresti. Mul on tunne, et järgmised 12 nädalat on läbi enne kui arugi saan.
Tervisi ja saatke kõik batsillid haraka kaela!!

No comments: